Moramo da krenemo ovim redom!
 
Prvo moramo da saznamo nešto o samoj grupi FOBOS, kao i o nekima od članova grupe pa da bi mogli da damo odgovor na gore navedeno poslednje pitanje.Peca FOBOS, koji je inače bio i gitarista (solo gitara) vokal, kompozitor, tekstopisac i aranžer grupe FOBOS, u grupu je došao 1974 godine!
Dakle, grupa koja je već oformljena od strane tri čoveka, a to su Đoka Dabić i njegova dva sina Dule Dabić i Stevan Dabić. Pored njih su u grupu došli Stokić Slavko-Cale i Bizumović Branko-Brna. Pecinim dolaskom u grupu, Peca je preuzeo dirigentsku palicu u grupi koja mu je dodeljena od strane gospodina Đoke Dabića, koji je bio gvozdena ruka grupe FOBOS. Pecin angažman i ljubav prema muzici nije mogao da prođe neprimećeno.
Gospodin Đoka Dabić je bio glavni sponzor i kontrolor; Dejan StijačićStija je bio menađžer, komšija i drug grupe FOBOS Mide je bio električar, Mile Radovanović-Razdeljak je bio light-show majstor. Članovi grupe FOBOS te 1974 god. su bili: Peca Fobos-gitara, vokal; Branko BizumovićBrna-bas gitara; Stokić Slavko-Cale-klavijature; Dule Dabić-Dabonja-Bubnjevi (to je postava iz 1974 god. koja je nastupala na HIT 74 u Sarajevskoj hali Skenderija). Kroz grupu FOBOS je prošla gomila muzičara, jedni odlazili, drugi dolazili, ali samo joj je jedan čovek uvek ostao najverniji, a to je Peca Fobos! Čovek sa temperamentom Rođen divlji a dušom kao u anđela spreman u svakom momentu da pomogne ljudima ne šparajući sebe, koliko je to bilo u granici njegove mogućnosti. Roker koji je živeo buran život i prošao životni pakao tražeći put do raja.
Čovek koji je uvek u zadnjem momentu hvatao zadnji voz za spas, voz u kojem nije imao ni prijatelja, a ni voznu kartu. Ožiljci koje nosi i koje nikad nije mogao da sakrije su deo njegove svakidašnjice. Često se rvao sa ponosom koji je u većini slučajeva morao da pogazi, a sve u ime Roken Rola. Takav je svet rok ratnika!