Mitrovici 1985
U Sr. Mitrovici 1985-te ponovo pravi korak u roken rol. Te godine je bila gitarijada pod radnim naslovom ,,Najbolja grupa i najbolji gitarista Srema i Vojvodine’’, u organizaciji vlasnika disko kluba, producenta i menadžera te godine Price Svetozara. Peca Fobos je nastupao bez svoje grupe ali uz pomoć svojih prijatelja, basiste Krompe i bubnjara Dragana Nebrigića-Gagija. Te večeri Peca Fobos osvaja 1. mesto kao najbolji gitarista gitarijade. Peca pravi novu rok grupu Mleko u prahu. Disko gigant Prica Svetozar predlaže da im bude menadžer i producent i finansira snimanje albuma u studiju ,, Oliver’’-Beograd.
Članovi grupe su bili: Peca Fobos-solo gitara, vokal; Jasna-Jaca-Vokal; Čedomir Bijuković-Čeda-bas gitara; Dragan Nebrigić-Gagi-bubnjevi. Snimatelji su bili: Cvele iz grupe Bajaga i instruktori i Vlada Negovanović. Kompletan Autor svih pesama je Peca Fobos.

Mleko PrahuGrupa Mleko Prahu
Grupa Mleko u prahu je odsvirala par tezgi, bili su na radiju (Studio B-kod Marka Jankovića), u štampi, svirali su na HIT 202 kod Vlade Jankovića-Džeta u domu omladine u Beogradu (sa grupama: Električni Orgazam, Psiho Modo Pop, Kakadu iz Opatije itd.) i na kraju zbog nekih stvari iz prošlosti koje nije mogao da preboli, sve što je započeo sa grupom Mleko u prahu, Peca Fobos je ostavio iza sebe, digao sidro i napustio Mitrovačke vode da ne bi bio potopljen od boli, ružnih snova i mora, da ne bi morao sebi da prizna da je sve to bila istina i da nije bio san, niti neki jeftin film iz bioskopa ,,Fruška gora’’, već je sve bila java. Otišao je ponovo za Nemačku gde živi već 21 godinu, nedaleko od grada Baden Baden.

 

 


Peca Fobos BandEX Grupa PECA FOBOS
2005