Grupa FobosDošao je i taj dan.
Prestao je sa kafanom, našao nove ljude i odsvirao sa njima ugovorenu svirku u restoranu Plaža (popularno Brioni) u trajanju od dva meseca. Svirali su rok, bluz, pop, soul, rege i poneku baladu.
To je ujedno bio i oproštaj od publike koja ih je volela i bodrila svih tih godina, a i u čast poginulog basiste Trakija. Jedno veče je došla grupa mladića i devojaka na Brione sa transparentom na kojem je pisalo:,, Peca će se vratiti to je svako znao, Peca je legenda bio i ostao’’. Po isteku dvomesečnog ugovora sa Brionima, nešto kasnije odsvirali su jednu svirku u paketu sa Plavim orkestrom i još par grupa u Šapcu na otvorenom sportskom terenu u organizaciji menadžera i disko džokeja Apele i to je bila zadnja svirka grupe FOBOS u postavi: Peca Fobos-solo gitara, vokal; Čedomir Bijuković-Čeda-bas gitara; Dragan Nebrigić-Gagi-bubnjevi. Gagi danas živi u Americi (San Diego), a Čeda u Sr. Mitrovici. A nešto što smo Zaboravili da napomenemo da je grupa FOBOS otvorila i svirala na rok festivalu Boom 78 u Novom Sadu 1978 god. fascinirala publiku i
pobrala lepe kritike. Takva čast se ne pruža svakoga dana u životu umetnika. Na česte komentare muzičara i publike onih 70-tih god. da je Peca Fobos najbolji gitarista Yugoslavije, Peca bi se na to slatko nasmejao i rekao:,, Ako već želite da mi dodelite neko počasno mesto i strpate me u Yugoslovensko muzički rok paket, onda me stavite u redove brzih gitarista, a ne u redove najboljih gitarista, jer ja nisam i nikada neću ni biti najbolji gitarista Yugoslavije, jer najbolji YU-gitaristi su: Zlatko Manojlović, Dragi Jelić, Bata Kostić, Josip Boček, Zoran Božinović, Radomir Mihajlović-Točak, Vlatko Stefanovski, Sava Jojić, Petar-Peca-Ulemek, Sead Lipovača-Zele. Oni sviraju lepo, blago, a moćno. Opišu ti ceo svet od postojanja pa do danas u svega par minuta koliko traje jedna pesma. Oni su najbolji u Yugi, e oni su vam gitarske poete. Ja nisam taj tip. Previše sam divlji i nemiran. Volim brzinu i samo brzinu, milion na sat kad bi moglo na gitari da se postigne. Kad moram da sviram lagane deonice, jer takva je pesma, onda se mnogo nerviram, ali to su pravila za laganu pesmu i ne smemo protiv pravila koja postoje’’. Tako bi reka Peca! Slagao se neko sa tim ili ne, Peca Fobos je bio tih zlatnih 70-tih god. najbrži gitarista ex-Yugoslavije i rok ponos grada pored reke Save koji se zove po rimskom Sirmijum (Sr. Mitrovica).Jedna Vojvođanska rok legenda koga su preko noći svi zaboravili, kao i njegovu grupu FOBOS. Jedino ko ga još nije zaboravio to je njegova crna Gibson-Les Pol Standard i Fender Stratocaster bela gitara. Dve princeze koje su mu uvek ostale verne i u dobrim i u lošim vremenima, što se muzičke strane života tiče.